Iz štampe
 
24.11.2007. 'Mondo'Partibrejkers

"Pozdravite ćaleta!"U knjižari "Akademija" organizovan je susret dva stožerna člana grupe Partibrejkers, Antona i Caneta sa poštovacima njihovog rada svih generacija.

Cane i Anton su zadovoljni konačnim izlaskom albuma "Sloboda ili ništa", sa osmesima su u petak, dočekivali one koji su želeli da poseduju autografisani primerak, najnovijeg izdanja omiljenog benda.
U očekivanju zvanične promocije, koja je zakazana za utorak, 27. novembar, uz vesti o odličnoj prodaji muzike u koju su uložili poslednjih par godina, očekuje se i završetak filma koji je grupa mladih autora snimila prateći "Brejkerse" na koncertima.

Pitanje je bilo: ko su i koliko godina imaju fanovi ove grupe, koja je kao post-novotalasna, svirajući organski rok sa beogradskim akcentom, nizom u kome se "lude i brze" svari smenjuju sa baladama koje se pamte, osamdesetih godina prošlog veka dostigla kult status a kasnije je sazrevavši i svirajući na hiljade koncerata uspela da ga odneguje i proširi.
Sigurno je da će mnoga današnja deca pamtiti ovu grupu kao omiljenu svojih roditelja: "Pozdravite ćaleta", rekao je Cane dvema devojčicama koje su sa mamom došle u nameri da potpisanim novim diskom iznenade tatu.
Medjutim, medju onima koji su doneli disk na potpisivanje bilo je pripadnika svih generacija, ljubitelja ove vrste muzike kao takve.

"Kakva buka, ovo je naša muzika", dočekao je Cane novinara koji ga je zamolio da se pomere iz buke radi intervjua, a intervjue je ležerno začinjavao svojim prepoznatljivim rečenicama-sloganima.
"Ljudi, sloboda je sve, sve je sloboda i sloboda plače za slobodom".
"Čuvajte svoja srca, to je sve što vam je preostalo", što je razrada teme iz nove pesme:"Srce kuca, tu je - ko ga čuje".

Neke od Canetovih rečenica ušle su u uvo generacija, i sa novog albuma iza prvoplasirane "Lobotomije" kriju se mnoga iznenadjenja, čiji će se stihovi horski pevati.
Armosfera, krajnje srdačna, kuluminirala je dolaskom mladića, koji je kao pravi fan, sakupio sve diskove "Brejkersa" koje je mogao da nabavi, od kojih su neka domaćan neka balkanska a neka i piratska izdanja: "Kupuješ pirate"?
I Anton i Cane su sa zanimanjem razgledali kolekciju, celu je potpisali, i na kraju se slikali sa njom.
Ono što ni vlasnik kolekcije nije znao je da na jednom disku piše PARTIJBREKERSI(!), trivija koju mu je otkrio lično Cane.