Iz štampe
 
09.11.2007 'Blic' Zoran Kostić Cane

Piše: A. Novaković
Sloboda ili ništa: Prvi tiraž prodat za jedan danNovi album beogradske grupe „Partibrejkers“ „Sloboda ili ništa“ konačno je objavljen 2. novembra u izdanju PGP-RTS, a bez ikakve medijske kampanje prvi tiraž ploče od 4.000 primeraka prodat je za jedan dan!

- Konačno novi album „Sloboda ili ništa“, 12 pesama. Ploča je super... uostalom, uzmite album i sami zaključite - kaže za „Blic“ Zoran Kostić Cane, frontmen „Partibrejkersa“ koji su sinoć održali koncert u Kosovskoj Mitrovici povodom gradske slave Mitrovdana.

Iako je, prema ranijim najavama PGP-a, album trebalo da se u prodavnicama pojavi početkom septembra, objavljen je tek 2. novembra, i trenutno se može kupiti samo u prodavnici PGP-a u Makedonskoj ulici u Beogradu. Izlazak sedmog, dugoočekivanog albuma „Brejkersa“, naslednika ploče „Gramzivost i pohlepa“ iz 2002. godine, nije propraćen medijskom kampanjom...

- Zašto nema reklame? Pa, to morate da pitate ljude iz PGP-a. Ionako smo mi do sada odradili veliki deo posla koji je trebalo oni da preuzmu na sebe. Međutim, i bez reklame prvi tiraž albuma od 4.000 primeraka je prodat za jedan dan, a to dovoljno govori da nešto što vredi i što postoji tolike godine ipak ima svoju publiku u Srbiji - priča Cane koji je dodao da će bend koncertnu promociju albuma „Sloboda ili ništa“ imati 27. novembra u beogradskom SKC-u.

Prvi spot sa novog albuma, koji je sniman prošlog meseca u zgradi BIGZ-a, „Brejkersi“ su uradili za numeru „Lobotomija“, a režiser je bio Ivan Markov, autor dokumentarca „Geto - tajni život grada“ iz 1993. godine u kojem su se „Partibrejkersi“ pojavili sa spotom „Hoću da znam“.

Album „Sloboda ili ništa“ je snimljen u studiju „Kod Bareta“ u Zemunu, a producent i snimatelj je Igor Borojević, nekadašnji bubnjar „Partibrejkersa“.


Nemarni izdavači

Materijal je bio gotov još pre više od godinu dana, međutim, kako je Cane nedavno objasnio, zbog nemarnosti domaćih izdavača koji nisu imali razumevanja da ispoštuju njihove minimalne zahteve, prošlo je mnogo vremena od nastanka pesama do trenutka kada će one stići do publike.