Iz stampe
 
16.01.2003. 'Balkanmedia'

"Gramzivost i pohlepa" - promocija

16.01.2003. - kafe "Grad" - ZemunZemunski kafe “Grad” poslužio je kao idealno mesto za promociju novog albuma kultne rok grupe “Partibrejkers”. Na studijski album “Gramzivost i pohlepa” čekalo se punih šest godina, još od albuma “Ledeno doba”. “Partibrejkersi” već dve decenije žive i sviraju rokenrol. Dugo su bili odsutni, ali su ponovo tu jer svakako imaju šta da kažu, o čemu govori 11 pesama sa novog albuma. Medijska promocija počela je pesmom “Žurim”, a potom su “Brejkersi” izveli uživo sve nove pesme na zadovoljstvo brojne publike koja je došla da ih čuje. Pevač i frontmen benda Zoran Kostić Cane otkrio nam je zašto se album zove “Gramzivost i pohlepa”:
“Živimo u tako ludom vremenu gde nikoga ni za koga nije briga i sve je kao fol, sve je sitno džeparenje. Čekali smo trenutak kada smo bili sigurni da imamo dovoljan broj dobrih pesama i da je vreme da krenemo. Ima tu i pesama s političkim osvrtima i ljubavnih. Dosta je vremena prošlo od prošlog albuma, pa se dosta toga skupilo u nama. Krenuli smo sa ljubavnom pesmom, a uslediće i neke ozbiljnije. Imaće šta da se čuje na albumu”.


Posle ljubavne pesme “Žurim” kojom je započela promocija, “Brejkersi” su otpevali još neke pesme slične tematike “Da li se još volimo” i “Bez ljubavi”.

S. Ž. M.