Iz stampe
 
24.06.2002 'Glas Javnosti'

"Partibrejkersi" održali koncert u niškoj Banovini

Karađorđe i Hendriks slični

Niš - "Čuvajte se", poručio je Cane, frontmen grupe "Partibrejkers" svojim fanovima po završetku koncerta u Kosovskoj Mitrovici posle čega je ova rok grupa krenula put Niša da bi preksinoć nastupila u Banovini. Gitarista "brejkera", Anton odmah je ustalasao rokenrol duše svojim "zverskim rifovima". Cane sa primetnim viškom od nekoliko kilograma, i ostali članovi benda svirali su niškoj publici stare i nove pesme sa tek objavljenog albuma "Gramzivost i pohlepa".

Bez političara

Koncert u Nišu je trajao skoro dva sata, a pesme "Kreni prema meni", "1000 godina", "Ono što pokušavam" izazvale su ovacije. Cane je pre koncerta poželeo, a što mu se i ostvarilo, da im nastup ne posećuju političari "jer oni odmah dovedu muriju i situacija postane napeta".

-Ime našeg novog materijala oslikava danjašnjicu u Srbiji. Ljudi su se strašno otuđili jedni od drugih, zato neka ne zamere oni koji su navikli od nas "brzu svirku" jer na ovom albumu je većina "sporijih stvari". Pokušali smo da muzikom opišemo okruženje u kome živimo. Svakodnevnica u Srbiji se svela na otimanje ili, u fazonu, "stalo mi je do tebe, a u stvari ko te j...." - rekao je Cane novinarima u "Pres kafeu" u Tvrđavi. On se osvrnuo na koncert u srpskom delu Kosovske Mitrovice rekavši da su mladi "dole željni rokenrola jer Francuzi sa punim mašinkama i nisu neka zabava".

Partibtrejkersi su se posvetili pravoslavlju i korenima da bi videli u čemu je krivica ovog našeg podneblja da doživi ovakvu sudbinu. Zacrtali smo misiju u kojoj ćemo pronaći izvorni duh pravog Srbina sa šajkačom pa zato na novom omotu upoređujemo Karađorđa i Hendriksa. Novim CD-om pokušavamo da pokažemo mladima da je najgore čekati propast, a pritom ne mrdnuti prstom da bi se izdigao i živeo normalno - poručili su Partibrejkersi.

M. S.