Iz stampe
 
01.04.2000 'Vesti' Koncerti

1.04.2000 Vrlo uspesna turneja Partibrejkersa kod suseda

Posle deset godina, beogradski rokenrol bend Partibrejkers, odrzao je tri koncerta u Hrvatskoj - u Rijeci, Puli i Labinu. Svi koncerti su, kao sto se ocekivalo, bili dobro poseceni, sto je samo potvrdilo da su Partibrejkersi ostali kultna grupa na tim prostorima.

- Mi smo tamo zvezde - rekao nam je Zoran Kostic Cane. - U ovoj bivsoj jugoslovenskoj republici i dalje imamo brojne prijatelje sa kojima ni u toku ratnih dana nismo prekidali kontakte. Uvek smo birali s kim cemo se druziti, iskljucivo po licnim simpatijama.

Partibrejkersi i dalje imaju vernu publiku i odane prijatelje u Hrvatskoj. Na poslednjem koncertu u Labinu grupa njihovih obozavalaca iz Splita, inace pripadnika "torcide", uspela je da prokrijumcari nekoliko baklji i tako su napravili pravi spektakl u publici.

Sa prijateljima, medju kojima su i clanovi istrijanskog benda KUD Idijoti, beogradski muzicari su u slobodnom vremenu uzivali u vrhunskim vinima i domacim specijalitetima.

Za njihov zagrebacki koncert vlada veliko interesovanje, a kako pise hrvatska stampa, oko organizacije licitiraju dva organizatora. Jedan od njih je direktor preduzeca "Kormoran" Robert Zadravec, koji je uz pisanu ponudu pevacu Partibrejkersa poklonio i posebno izradjen Dinamov dres sa brojem 19 i natpisom "Cane".

Clanovi Partibrejkersa vratili su se zadovoljni iz Hrvatske, a za uspomenu su, izmedju ostalog, doneli i grip.

S. S. S.